Third time’s a charm: 3. plivački maraton Tisno

Tišnjanski plivački maraton polako postaje tradicija i nezaobilazna postaja ljetnih plivačkih maratona. U suradnji s Općinom Tisno kao i Turističkom zajednicom Tisno, te Hrvatskim akademskim klubom daljinskog plivanja Mladost i ove smo godine odlučili pripremiti vam pamtljiv i odličan događaj pa se nadamo da ćete se odazvati i 12. 08.2023. doći u Tisno.

Nadamo kako ćemo i ove godine u Tisnom uspjeti okupiti brojne ljubitelje plivanja. Maraton se ove godine održava u sklopu velike obljetnice povodom 100 godina turizma u Tisnom pa vas pozivamo da se i vi priključite toj proslavi.

Ove će se godine održati dvije utrke: veliki maraton u dužini od 3 km i mali maraton koji će se plivati na duplo kraćoj dionici (1,5 km).

Start će biti u Tisnom, u 10h i plivat će se uz obalu sv. Andrije.

Ove smo godine osigurali i novčane nagrade za najbolje u apsolutnoj kategoriji maratona na 3000 m. Uz novčane nagrade, aposlutni pobjednici, kao i pobjednici po starosnim kategorijama na oba maratona, dobiti će i nagradu sponzora.

I ove smo godine za sve natjecatelje pripremili iznenađenje.

Na natjecanju mogu sudjelovati članovi sportskih klubova i rekreativci iz Hrvatske i inozemstva.

Uz apsolutnu i starosne kategorije imat ćemo i posebnu kategoriju – ‘Najbolja/i u selu’ u kojoj ćemo nagraditi mještane koji se odluče natjecati.

PROPOZICIJE 3.PLIVAČKOG MARATONA TISNO

Tisno maraton propozicije 2023

PRIJAVE ZA MARATON

www.stotnika.hr

Direktne prijave za veliki maraton (3 km)

Direktne prijave za mali maraton (1,5 km)

Ponovo organiziramo i 3 dječje utrke za djecu 2012. i mlađu: utrku na 100 m za djevojčice i dječake rođene 2012./2013.,  zatim utrku na 75 m za djevojčice i dječake rođene 2014., i za djecu rođenu 2015. i mlađu, pripremili smo utrku na 50 m.

Prijava za dječje utrke

Privola za maloljetne natjecatelje

KOTIZACIJA

Kotizacija se plaća za sudjelovanje u velikom i malom maratonu, dok za dječje utrke nema kotizacije i prijave su moguće i prije same utrke.

Kotizacija se uplaćuje na račun Udruge  putem opće uplatnice ili internet bankarstva (moguće skeniranje QR kodova).

Pojedinačna kotizacija za natjecanje iznosi 15 € i uplaćuje se na račun Udruge putem opće uplatnice ili Internet bankarstva (u opisu plaćanja navesti ime i prezime plivača).

Uz pojedinačnu kotizaciju želimo potaknuti i članove obitelji da sudjeluju na maratonu tako da ima i mogućnost obiteljske kotizacije. Za dvoje ili više članova iste obitelji, kotizacija iznosi 12 € po natjecatelju (u opisu plaćanja navesti ime i prezime plivača). Skenirani iznos potrebno je uvećati za broj članova obitelji koji će sudjelovati na natjecanju.

Članovi udruge koji su podmirili godišnju članarinu u iznosu od 30 € ne moraju platiti kotizaciju.

Natjecateljima savjetujemo da parking potraže na samom ulazu u Tisno; kod OŠ Vjekoslava Kaleba ili na platou na “Luci”, od kuda će jedan od naših sponzora Tisnorent, organizirati prijevoz turističkim vlakićem do mjesta održavanja maratona. Prva vožnja vlakićem je u 8:20, a druga u 8:40.

Važno je napomenuti kako se most u Tisnom diže od 9:00 do 9:20 pa u tom vremenu nije moguće doći do otoka pa vam savjetujemo da prijeđete most prije 9 h.

Ruta od ulaska u Tisno do starta je ovdje. Ako idete pješke, koristite šetnicu uz more umjesto magistrale.

Nadamo se da se vidimo u što većem broju!

POKROVITELJI I SPONZORI:

Turistička zajednica Tisno

Općina Tisno

 

Hrvatski akademski klub daljinskog plivanja Mladost

Knock-out Travel

Macroprotect

Croz

Real grupa

Jump2Sport

 

Tisnorent

Hotel Borovnik

Ribolovni pribor Olivari

Apartmani Mihaela