PK Primorje postaje regionalni plivački centar – okuplja se jaki vodeći tim, traže se novi treneri

Plivački klub Primorje se nalazi u procesu reorganizacije i realizacije nove strategije kluba koja započinje s plivačkom sezonom 2021./2022. Nova uprava koja je stupila na čelo kluba tijekom veljače već je izradila nove strateške planove kluba, a cilj im je postati regionalni plivački centar.

Na realizaciji ovog cilja počinju, kažu nam u upravi kluba, raditi već od početka nove sezone, pri čemu ključnim drže ulaganje u stručni kadar i sportaše kluba.

‘Naš stručni tim već sada čine svjetski poznata plivačka imena Sanja Jovanović, Miloš Milošević i Marko Strahija (kao član uprave kluba) a u novoj sezoni nam se kao koordinator struke priključuje i Krešimir Čač’, ističu iz Primorja. Čač će u klubu obavljati funkciju koordinatora struke i radit će na formiranju trenerskog tima koji će plivačima omogućiti da se realiziraju u sportskom smislu do svojih maksimuma.

Podsjetimo, trofejni plivač, sudionik triju Olimpijskih igara i  vrhunski plivački trener proteklih je godina svoju karijeru uspješno gradio u Njemačkoju. S mjesta trenera u plivačkom klubu Berliner TSC, od prošle godine je tako preuzeo dužnost glavnog trenera Olimpijskog plivačkog centra u Berlinu, zaduženog za razvoj juniora na putu prema seniorskoj reprezentaciji Njemačke. Privatni planovi i želja za povratak u Hrvatsku razlog su Čačevog povratka kojim je, nesumnjivo, najviše profitirao PK Primorje i njihovi mladi naraštaji.

Uz Čača, PK Primorje želi stvoriti tim najkvalitetnijih stručnjaka iz regije te im, ističu, žele ponuditi ‘rad u stimulativnoj sredini na vrhunskoj sportskoj infrastrukturi uz odlične uvjete’.

Osim vrhunskih trenera u potrazi su i za mladim trenerskim snagama u koje su spremni ulagati znanje, vrijeme i financije, pa tako imaju stalno otvoreni poziv za sve zainteresirane, a ovih dana su raspisali i natječaj za trenere koji je otvoren do 1. lipnja. Detalje pogledajte ovdje.