Miting ZPK, Zagreb: Bez spektakularnih rezultata, kadeti se brzo vratili u formu…

U subotu 06.03.2021., na bazenu Utrina, održan je prvi miting ZPK. Organizatori su, kako smo već pisali, pozivajući se na epidemiološke mjere i propisana ograničenja sudionika, natjecanje organizirali po sistemu pozivnica. Nažalost, niti ovog puta pozivnica nije pronašla put do PK Maksimir. Shvaćamo razloge ljutnje na klub u koji je otišao dio plivačica i plivača, ali ovakvim niskim udarcima nije mjesto u sportu.

Natjecanje je održano u dva dijela; u prvom su nastupali kadeti i ml. juniori, a u drugom juniori i stariji. Ako ćemo iskreno, od rezultata nema baš nešto za izdvojiti što nam govori kako su plivači i dalje u punom treningu i kako se nije pripremala forma za ovo natjecanje već se većina njih „čuva“ za Viktoriju.

Moramo pohvaliti kadete jer ih većina, u periodu lock down-a nije trenirala pa su na natjecanju nastupili nakon dvomjesečne stanke od regularnih treninga. Vidjelo se kako im je nedostajalo natjecanja budući da su zadnje natjecanje imali u 11.om mjesecu, te da su dali sve da što bolje krenu u nastavak sezone. Želimo im puno sreće u daljnjim natjecanjima, a stariji će se ponovo vidjeti već sljedeću subotu, na još jednom „kontrolnom“ natjecanju HPS-a.

I na kraju, nakon odličnog live streama s kontrolnog natjecanja u Rijeci, navijači su se nadali kako će i ovo natjecanje biti tako popraćeno, ali nažalost, slika je izostala te smo bili osuđeni na osvježavanje internetske stranice HPS-a, čekajući rezultate. Šteta, budući kako je baš ZPK prvi „uveo“ live stream s Vidre i međuklupskog susreta te visoko podignuo ljestvicu svim ostalim organizatorima natjecanja.