Kako smo organizirali naš prvi maraton

U subotu, 14.08., u Tisnom je održan naš prvi plivački maraton, Tisno 2021. Preko 140 malih i velikih plivača sudjelovalo je u maratonu (2,2 km) i dvije male trke – 50 i 100 metara, te su svojim dolaskom i pozitivnom energijom uveličali ovaj događaj koji će, vjerujemo, postati neizostavni dio Tišnjanskog lita i tradicije. 

Kada smo se prije 4 mjeseca krenuli baviti s idejom o organizaciji plivačkog maratona u Tisnom, nismo niti slutile kako će to izgledati i kakav nas posao zapravo čeka.

Već na prvi mail koji smo poslale direktoru Turističke zajednice Tisno, g. Filipu Henjaku, dobile smo pozitivan odgovor i vidjele želju da Općina Tisno bude domaćin ovakvog sportskog eventa. Čak smo bile i lagano zatečene pozitivom i lakoćom dogovora s TZ Tisno, koji su spremno pristajali na sve naše prijedloge i sugestije. Izgleda da smo očekivali neku tipično hrvatsku „povuci-potegni“ priču, a dobili smo sve osim toga.

Dogovorili smo termin, objavili na stranici, sherali na našem FB i čekali da prijave krenu, računajući: ma ako ih za prvi maraton dođe 30, svi sretni. Danima i tjednima nije bilo nikakvih prijava (ne računajući obitelj i prijatelje), a onda je krenulo. Na kraju je bilo 107 prijava, a plivalo je 93 plivačica i plivača! Još uvijek smo u šoku od broja natjecatelja.

I za dječje utrke na 50 i 100 m vladao je veliki interes te se za njih prijavilo 50 malih plivačica i plivača. Prva stvar koju moramo promijeniti za sljedeću godinu, jest da start dječjih utrka bude prije velikog maratona te se ovim putem još jednom zahvaljujemo svoj djeci (i roditeljima) koji su strpljivo čekali svoj red za plivanje. Dječje su utrke bile pravo veselje i sigurne smo kako će veliki dio malenih plivača, u narednim godinama nastupiti i na velikom maratonu. Bravo za sve!

Sada kada je maraton prošao, svjesne smo koliko je početničkih grešaka bilo te se nadamo da ćemo u sljedećim godinama, puno više naučiti i popraviti. U nekim smo stvarima imali više sreće nego pameti 😊.

Zahvaljujemo svim natjecateljima i njihovim obiteljima i prijateljima koji su došli u Tisno. Oni koji do sada još nisu bili u Tisnom, oduševljeni su mistom, turističkom ponudom i ljubaznim domaćinima.

Posebno se želimo zahvaliti ekipi iz DVD Tisno koja je povukla i obavila lavovski posao s postavljanjem bova i šatora,  te su osigurali hranu i piće za za natjecatelje. Hvala dečki, bilo je izuzetno zadovoljstvo surađivati s vama! Također, bez vatrogasnog zapovjednika Tome Belakušića, natjecatelji koji su na luci nestrpljivo čekali prijevoz Turističkim vlakićem kojeg je osigurao TISNOrent, ne bi stigli na start natjecanja. Tome je ubacio u 5. i na vrijeme dovezao ekipu na start.

Izuzetno smo zahvalni g. Filipu Henjaku, direktoru TZ Tisno, s kojim je sve bilo lako dogovoriti, a probleme na koje smo nailazili, rješavao rutinerski i bez ikakve panike. Veselimo se kako će tako biti i dogodine.

Zahvaljujemo i načelniku Općine Kristijanu Jerebu koji je prepoznao naš maraton kao super vrijedan dodatak Tišnjanskom litu te je i sam u njemu sudjelovao.

Želimo zahvaliti i ekipi vaterpolo kluba Tisno koja djeluje već više od 20 godina i iz koje izlaze brojne igračice i igrači, te iz godine u godinu organiziraju i ljetnu školu vaterpola za svu zainteresiranu djecu. Vaterpolisti su se iskazali i kao plivači, a njihov je Ive Crvelin je u zadnji tren preuzeo ulogu voditelja programa i svojim duhovitim dosjetkama i alanfordovskim forama dobro zabavio sve prisutne.

Ovim putem još jednom zahvaljujemo Domagoju Jakopoviću Ribafishu koji je prilikom svog prekrasnog projekta RokOtok, 09.07. stigao u Tisno i u druženju s djecom i roditeljima, najavio naš maraton.

Našem prvom sponzoru Apartmani Mihaela, želimo uspješan nastavak sezone, i još bolju sljedeću.

Ekipi iz Splita koja od početka podržava Plivanjem protiv covida, zahvaljujemo što su se pojavili i svojom beskrajno pozitivnom energijom doprinijeli ovakvom odličnom događaju.

I za kraj, velika hvala svim našim volonterima!!!

 

 

 

 

 

Teu, Milanu, Anti i Juraju koji su na  parkingu dočekivali natjecatelje. Dečki su to odradili vrhunski i nadamo se da će nam i sljedeće godine pomoći.

Curama za upisom koje nisu gubile strpljenje i snalazile su se kako god su mogle.

Ana, Fany, Vjeka, Ivana O., Ivana K., Ana i Marta G., Tonka, od srca vam hvala! Mirti koja je uz sva svoja zaduženja, svako malo trčala do papirnice po nove markere.

Dinku, Borisu, Daliboru i Kikiju , koji su postavili cilj kao da to već godinama rade.

 

 

 

 

Miri, koji je navigirao vatrogasce za postavljanje bova, objašnjavao stazu, te kasnije, uz Aninu pomoć,  obrađivao (i spašavao) rezultate, a najvažnije, smirivao ženu, šaljemo pusu od srca!

Fany za baratanje vatrogasnom trubom kojom je označila start.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinku i Kikiju koji su pobrojali sve natjecatelje u moru. Vjeki i Borisu koji su pazili da nitko ne pobjegne iz mora i prehoda ostatak staze. Ivani O., Ivani K. i Mirti koje su štopale vremena. Aleksandri koja je snimila ulaske u start.

Rođenoj koordinatorici Željki, koja je odradila odličan posao i na dječjim utrkama. Bez Željke i Tome ne bi bilo niti krafni za sve male plivače, a teško bismo organizirali i pola toga.

Ani Š. i Mariji koje su potegnule iz dalekih krajeva kako bi pomogle. Nini koja je dodijelila sve medalje, te Tini i Maši koje su dočekivale plivače velikog maratona u cilju i pomagale prilikom određivanja poretka, a za vrijeme dječjih utrka bile u krafnama i animirale male plivače.

Bez svih vas ovo nikada ne bi bilo moguće i od srca vam hvala!