Kako nam je bilo na drugom plivačkom maratonu u Tisnom

U subotu, 06.08.2022., održan je 2. Plivački maraton Tisno. U nastavku pročitajte kako nam je bilo…

Ne možemo započeti priču o drugom plivačkom maratonu Tisno, bez da se osvrnemo na prvi plivački maraton, koji smo „mladi i neiskusni“ organizirali lani. Bili smo potpuno svjesni kako smo na prvom maratonu u nekim situacijama imali više sreće nego pameti ali smo i znali da možemo puno bolje pa smo sjeli, stavili sve na papir, vidjeli što je bilo dobro odrađeno i na čemu se sve mora još poraditi. Zapravo smo planiranje ovogodišnjeg maratona započeli odmah nakon prvog maratona, na druženjima uz pivo i prepričavanje dogodovština.

Na prošlogodišnjem nam je maratonu; uz loše markere, najveći problem bilo mjerenje vremena pa smo odlučili kako ove godine nećemo ništa propustiti slučaju. Odlučni u tome da plivačima pružimo što kvalitetniji sadržaj, ali i sa željom da sačuvamo svoje živce i san, te da opuštenije uživamo u ovakvoj manifestaciji, zaključili smo kako nam za sljedeći maraton prioritet mora biti kvalitetno odrađeno mjerenje vremena. Radi svega toga smo angažirali ekipu iz stotinka.hr koja je odlično i profesionalno odradila posao.

Također, odlučili smo kako ćemo ove godine organizirati i 2 utrke; na 1500 m i na 3000 m. Ova duža utrka povezala je 2 mjesta iz općine; Tisno i Jezera i bodovala se za Dalmatinski kup daljinskog plivanja. Dionica od 1500 m bila je namijenjena onima koji bi željeli plivati ali nisu baš raspoloženi za duže utrke.

Odaziv plivača bio je iznad očekivanja te su ove godine na maratonu nastupila 124 natjecatelja, s čime smo izuzetno zadovoljni jer se dan prije plivao 50.maraton Preko Zadar, a dan nakon uvijek dobro posjećen maraton u Biogradu. Zadnji smo čas saznali da se na dan našeg maratona, u obližnjoj Jadriji održava manifestacija “100 godina Jadrije” u sklopu koje je bio organiziran i plivački maraton. Sve u svemu, jako smo zadovoljni odazivom natjecatelja i ovim putem im još jednom zahvaljujemo što su se odazvali. Uz ove dvije utrke, organizirali smo i 3 utrke za djecu na kojima je nastupilo 34 djece.

I ove smo godine imali odličnu suradnju s direktorom Turističke zajednice Tisno, g. Filipom Henjakom. Filip je bio maksimalno angažiran, spreman na sve i maksimalno nam je izlazio u susret. Hvala još jednom na razumijevanju za sve naše želje i na angažmanu oko svega. Filipe, sljedeće godine bit će još bolje!

Naš je maraton i ove godine višestruko podržao načelnik općine Tisno, g. Kristijan Jareb, te je uz suradnju „izvan vode“ svoju podršku ponovo pokazao i nastupom na maratonu. Još jednom mu čestitamo na tome kao i na medalji za „najboljeg u selu“ 😊.

Postavljanje staze, šatora za natjecatelje, suncobrana i svega ostalog, ne bi bilo moguće bez super ekipe iz DVD Tisno, te im se ponovo zahvaljujemo na trudu. Njihov je član, Nino Ključarić, zaslužan za veliki dio fotografija s maratona. Hvala Nino!

Plivače je nahranila ekipa iz hotela Borovnik. Hvala na super klopi usred špice sezone.

Natjecatelje je do starta prevezao turistički vlakić Tisnorenta te im se ovim putem još jednom zahvaljujemo na 2 vožnje. Nadamo se takvoj suradnji i na budućim maratonima.

Hvala KDP Donat što su nas uvrstili u Dalmatinski kup plivanja. Hvala i na svim savjetima, kao i na posudbi cilja. Vidimo se i dogodine.

Ovim putem želimo zahvaliti svim našim sponzorima. Bez vas bi ovakav maraton bilo jako teško organizirati. Velika hvala TZ Tisno, općini Tisno, firmi Pakt media, g. Josipu Ivičiću, Real grupi, Knock out travel, Erste&Steiermärkische Bank, hotelu Borovnik i apartmanima Mihaela. Nadamo se da ćete i ubuduće biti uz nas.

A sada još jednom zahvale ekipici…

Miri hvala na apsolutno svemu i rješavanju svih situacija, a pogotovo onih kad mu je već bila puna k..a svega. Danima je sa dečkima sve isprobavao, vozikao, prenosio, namještao i mislim da je krajnji rezultat bio odličan. A svi koji ga poznaju, znaju koliko je pedantan i sistematičan i koliko je sve to imalo utjecaja za finalan rezultat.

Bez Dinka i njegove bilježnice teško da bismo pokrili sve što smo trebali. Dinko, za 2023. nabavljamo još deblji rokovnik. Hvala ti na trudu i entuzijazmu oko ovog maratona. Nadam se da ćeš i sljedećem tako pristupiti.

Kiki koji je pomogao kad god je trebao (a to je bilo često), a pogotovo što je smogao snage nakon što je u petak odradio trkački treninga od 16 km, a u subotu se pojavio veseo i spreman za rad. Uz sve to, našao je još Hrvoja i Maria koju su patrolirali na barci i brinuli se da netko ne uleti među plivače.

Hvala Vjeki koji je sam prenio svu tešku opremu za maraton do svoje konobe i dozvolio da mu okupiramo dvor i konobu stvarima za maraton. Ne smijemo zaboraviti kako su se Boris i Vjeko usidrili kod okretne bove i kontrolirali natjecanje.

Daliboru koji je došao iz Zagreba za vikend da pomogne sa čime god je trebalo. Bez obzira na probleme s leđima, nosio je kutije, uz pomoć Borisa i Vjeke slagao cilj i non-stop prenosio stvari okolo. Dečki, hvala vam od srca.

Željka je ponovo odlično odradila dječje utrke, kao i sve ostalo što je radila. Poslušali smo je i ovaj put start dječjih utrka stavili prije starta velikog maratona i time si uštedili podosta živaca, a mališanima i roditeljima i dosta vremena, te se nisu satima pržili na suncu kao lani.

Mirta je opet pomagala gdje je god trebalo; od hendlanja ljudi na prijavi i registraciji, pomaganja ekipi iz stotnike, odgovaranja na sva pitanja plivača, pratnje i ostalih. Dovela je Natašu i Tiu koje su se odmah bacile na posao kao da ovakve stvari rade svakodnevno. Pune volje i energije, zainteresirane i spremne za sljedeću godinu. Hvala cure! I hvala još jednom Juraju bez kojeg ne bi bilo ni super sunčanih naočala koje su dobili svi natjecatelji.

Ivana je radila sve; rješavala prijave velikih i malih, slagala majice, proglašavala pobjednike dječjih utrka, velikih utrka…sve što je trebalo, dok joj je sin doma bio u virozi.

Fany koja je širila glas o maratonu, trčala po Zagrebu i nabavljala i donosila stvari koje smo zaboravili, ponovo vješto baratala sirenom za start i skakala na sto strana.

Ani koja radi privatnih i poslovnih obveza nije mogla biti s nama, ali je treperila oko svega. Ana, sljedeće godine sve ćeš to moći pratiti iz prve ruke.

Još jednom hvala Ivi koji skočio i otplivao 3 km, a nakon toga uzeo mikrofon u ruke i odradio posao voditelja, i pritome nas ponovo dobro zabavio svojim duhovitim dosjetkama.

Moramo posebno istaknuti i mlade i zahvaliti im na njihovoj pomoći.

Teu, Juraju, Luki i Anti zahvaljujemo što su držali pod kontrolom situaciju na parkingu, na vrijeme nas obavještavali o vožnjama vlakića, te nakon toga dojurili do starta i radili sve što je trebalo.

Aleksa, Vanja, Tia, Maša, Mara Anja i Tina – hvala što ste se brinuli za isprobavanje markera 😊,upisivali malene natjecatelje, statirali u krafnama, čuvali i prenosili stvari, rastavljali cilj i sve ostalo što su vas vaši naporni roditelji zamolili da napravite. I sljedeće godine računamo na vas.

Posebna pohvala Milanu koji je sve to radio pa još skočio i otplivao 1500 m (i osvojio medalju).

 

Bez ovakve ekipe ne bi bilo moguće organizirati apsolutno ništa i još jednom vam se želim zahvaliti na svemu. Sljedeće godine ćemo popraviti sve one sitnice koje mislimo da možemo i bolje napraviti  i nadamo se, dovesti i neke novosti za sve. Vidimo se 2023!