Here we go again: Tisno maraton 2022.

Nakon prošlogodišnjeg prvog plivačkog maratona, i ove smo godine odlučili začiniti godišnje odmore i baciti se u organizaciju maratona. Ovako nešto teško da bi bilo moguće bez potpore općine Tisno,  Turističke zajednice Tisno, kao i naših prijatelja iz Hrvatskog akademskog kluba daljinskog plivanja Mladost. Ako ste željni plivanja  u predivnom okruženju, ugodnog društva i dobre zabave, pridružite nam se u Tisnom 06. kolovoza.

Svjesni smo kako na području srednje Dalmacije boravi veliki broj plivača koji i inače sudjeluju u maratonima, te se nadamo kako ćemo i ove godine u Tisnom uspjeti okupiti brojne ljubitelje plivanja.

Ove će se godine održati dvije utrke: veliki maraton u dužini od 3 km i mali maraton koji će se plivati na duplo kraćoj dionici (1,5 km).

Start će biti u Tisnom, u 10h i plivat će se uz obalu sv. Andrije.

Veliki maraton se boduje za Dalmatinski kup daljinskog plivanja prema navedenom dokumentu: Pravilnik natjecanja sezona 2022.

Ove smo godine osigurali smo i novčane nagrade za najbolje u apsolutnoj kategoriji.

Na natjecanju mogu sudjelovati članovi sportskih klubova i rekreativci iz Hrvatske i inozemstva.

Uz apsolutnu i starosne kategorije imat ćemo i posebnu kategoriju – ‘Najbolja/i u selu’ u kojoj ćemo nagraditi mještane koji se odluče natjecati.

PROPOZICIJE 2.PLIVAČKOG MARATONA TISNO

Tisno maraton propozicije 2022_NOVO

PRIJAVE ZA MARATON

www.stotnika.hr

Direktne prijave za veliki maraton (3 km)

Direktne prijave za mali maraton (1,5 km)

Prijava za dječje utrke

Privola za maloljetne natjecatelje

Nismo zaboravili niti najmlađe plivačice i plivače pa za djecu 2011. i mlađu, organiziramo 3 dječje utrke: utrku na 100 m za djevojčice i dječake rođene 2011./2012.,  zatim utrku na 75 m za djevojčice i dječake rođene 2013./2014., i za djecu rođenu 2015. i mlađu, pripremili smo utrku na 50 m.

Sve detalje možete pronaći u dokumentu na poveznici: Propozicije dječjih utrka.

KOTIZACIJA

Kotizacija se plaća za sudjelovanje u velikom i malom maratonu, dok za dječje utrke nema kotizacije i prijave su moguće i prije same utrke.

Kotizacija se uplaćuje na račun Udruge  putem opće uplatnice ili internet bankarstva (moguće skeniranje QR kodova).

Pojedinačna kotizacija za natjecanje iznosi 100 kuna i uplaćuje se na račun Udruge putem opće uplatnice ili Internet bankarstva (u opisu plaćanja navesti ime i prezime plivača).

Uz pojedinačnu kotizaciju želimo potaknuti i članove obitelji da sudjeluju na maratonu tako da ima i mogućnost obiteljske kotizacije. Za dvoje ili više članova iste obitelji, kotizacija iznosi 80,00 kn po natjecatelju (u opisu plaćanja navesti ime i prezime plivača). Skenirani iznos potrebno je uvećati za broj članova obitelji koji će sudjelovati na natjecanju.

Članovi udruge koji su podmirili godišnju članarinu u iznosu od 200,00 kuna ne moraju platiti kotizaciju.

Natjecateljima savjetujemo da parking potraže na samom ulazu u Tisno; kod OŠ Vjekoslava Kaleba ili na platou na “Luci”, od kuda će jedan od naših sponzora Tisnorent, organizirati prijevoz turističkim vlakićem do mjesta održavanja maratona. Prva vožnja vlakićem je u 8:20, a druga u 8:40.

Važno je napomenuti kako se most u Tisnom diže od 9:00 do 9:20 pa u tom vremenu nije moguće doći do otoka pa vam savjetujemo da dođete na otok prije 9 h.

Ruta od ulaska u Tisno do starta je ovdje. Ako idete pješke, koristite šetnicu uz more umjesto magistrale.

Nadamo se da se vidimo u što većem broju!

POKROVITELJI I SPONZORI:

Turistička zajednica Tisno

Općina Tisno

 

Hrvatski akademski klub daljinskog plivanja Mladost

Pakt Media

Knock-out Travel

Tisnorent

Hotel Borovnik

Apartmani Mihaela