HEP miting – 3 nova rekorda, 7 novih normi i brojne potvrde normi za Europska prvenstva

U vikendu, 20.21.3. 2021., održano je još jedno u nizu kontrolnih natjecanja u organizaciji Hrvatski plivački savez, ponovo na bazenu Svetice, uz ograničenje broja sudionika i katastrofalno loš streaming. 
Osim za isplivavanje normi, ovo je natjecanje bilo zadnja prilika za uhvatiti mjesto u reprezentaciji, te osigurati nastup na Multinations Youth Swim Meetu, koje bi se trebalo održati u travnju, u Kijevu.
Izdvajamo plivačice i plivače koji su isplivali norme, te nećemo posebno navoditi one koji su isplivane norme već potvrdili. Svima njima čestitamo na odličnim rezultatima! Jana Pavalić iz kluba Olimp Zabok srušila vlastiti mlađe juniorski rekord na 100 slobodno, i isto vlastiti mlađe juniorski i juniorski rekord na 50 leptir.
Iz HAPK Mladost Lea Gerard isplivala norme za EJP na 50 leptir i 50 slobodno, dok je Nika Špehar otplivala je normu za EP na 800 slobodno, a njihov klupski kolega Karlo Perčinić osigurao je nastup na EJP i u disciplini 200 slobodno.
Toni Slavica iz Plivačkog kluba “Šibenik” ima normu za EJP na 400 mješovito. Mario Zaradić iz PK Maksimir norma za EJP na 50m prsno.
I dok je dio plivačica i plivača popravljao PB vremena, iznenađuje podbačaj nekih od najboljih plivačica i plivača, pogotovo znamo li da su se svi klubovi itekako pripremali za ovo natjecanje, odnosno Victoriu koja je trebala biti održana ovaj vikend. Neki, naime, nakon prijava nisu ni nastupili, dok su neki zaista frapantno pokvarili rezultate. Moramo priznati da nam nije jasno što se dogodilo, no kad znamo da je, zbog epidemioloških mjera ograničen broj sudionika te je gotovo 200 plivača ‘izvisilo’ i nije upalo na ovo natjecanje, žao nam je da oni najbolji barem nisu isplivali svoje najbolje rezultate i ponudili najbolji performans.